fb


2009-05-06 14:38

Jonas Jacobsson är en av Sveriges mest meriterade idrottare genom tiderna

| Mer

Sportnyheter Sportskytten Jonas Jacobsson är en av Sveriges mest meriterade idrottare genom tiderna. De 16 paralympiska gulden är bara toppen av hans meritlista. Som första idrottare med funktionsnedsättning tilldelades han i fjol Svenska Dagbladets bragdmedalj för årets främsta svenska idrottsbragd.

- Det känns som ett erkännande som idrottsman, sade Jonas Jacobsson när han tilldelades Svenska Dagbladets bragdmedalj.

Nu när Jonas Jacobsson inleder satsningen mot både OS och Paralympics i London 2012, så summeras hans karriär så här långt i boken "Viljan att vinna".

I boken berättar författaren och journalisten Anita Gullberg om vad som driver Jonas som idrottsman och om uppväxten i Krokek.

- Mina föräldrar har aldrig tyckt att jag ska särbehandlas, utan jag ska göra det som andra gör, säger Jonas Jacobsson i boken.

Anita Gullberg och fotografen Martin Nauclér har följt Jonas Jacobsson under flera paralympiska spel och intervjuat honom vid en rad andra tillfällen.

Tränare, konkurrenter och vänner vittnar om att Jonas Jacobsson är en extrem tävlingsmänniska, i samma stil som Björn Borg, Ingemar Stenmark och Jan-Ove Waldner.Annonsbilliga resor