fb


2008-10-08 10:11

Car-b-q - ny kokbok - laga mat på motor

| Mer

Nöjesnyheter Car-b-q är en annorlunda kokbok om att laga mat på en motor

Laga mat på bilmotorn är inte någon ny idé utan har funnit på många olika sätt för människor som har sitt fordon som arbetsplats långt bort från restauranger och korvkiosker. Men då var maten rätt begränsad till palt, pannkaka, blodpudding etc.

Nu blir det bättre och roligare mat.

Jag har provat ut hur man förpackar maten på bästa sätt när man ska laga mat på sin motor som kan vara bil-, snöskoter-, båt- motorcykelmotorer. Den stora uträkningen är hur man paketerar sin mat på bästa sätt.

Maten kan med stor fördel lagas på stormkök ute i naturen eftersom man tillagar eller värmer allt på samma gång. Studenterna får tillgång till enkel mat för mikrovågsugn (bor trångt men har ofta en micro). Grillfrälsta kan göra samma mat vid olika grillar - även brasor ute i naturen. Naturligtvis har även hemmets ugn och spis en given plats.

Boken innehåller 109 sidor, presentation av ett 50-talbilar med faktainformation om dem samt ett recept kopplat till bilen. Vissa bilar kräver vissa maträtter. En del för kötträtter, en för korv, en för kyckling, en för fisk och sista delen för efterrätter.Annonsbilliga resor