fb


2015-10-13 14:00

NCC får order i Åbo av Finlands Universitetsfastigheter

| Mer

Ekonomi - Den nya byggnaden, Medisiina D, ska bli en flexibel och anpassningsbar lärande- och arbetsmiljö av ett helt nytt slag. Lokalerna kan enkelt anpassas efter olika användargruppers behov. På så vis säkerställer vi en hög nyttjandegrad, säger Aki Havia, chef för Bygg och Underhåll på Finlands Universitetsfastigheter.

Medisiina kommer att användas för såväl undervisning och forskning som diagnostik. Brukare av lokalerna blir Åbo universitet, Sydvästra Finlands sjukvårdsdistrikt, Åbo yrkeshögskola och Institutet för hälsa och välfärd. Byggnaden har en totalyta på cirka 26 000 kvadratmeter, inklusive källare.

- Vi är glada över att ha fått förtroendet att bygga Medisiina i Åbo till glädje för flera olika brukare. Att bygga innovativa och effektiva lösningar är i linje med NCC:s vision att förnya branschen och erbjuda de bästa hållbara lösningarna, säger Esa Lehmusvuori regionchef på NCC Construction Finland.

Bygget startar i oktober 2015 och kommer att sysselsätta cirka 120 personer. Byggnaden ska stå klar i december 2017. Ordern registreras i det fjärde kvartalet 2015 i affärsområdet NCC Construction Finland.

Cision WireAnnonsbilliga resor