fb


2014-08-21 8:13

Kursen för dig med ekologiskt tänk och höns på hjärnan

| Mer

Ekonomi

Drömmer du om kackel runt husknuten och om att ha en flock alldeles egna höns pickande i din trädgård? Då har Medborgarskolan i Örnsköldsvik kursen för dig!

Att ha höns hemma – fastän man inte bor på landet - har blivit allt vanligare och beskrivs som en del av den nya eko-trenden. Vi blir allt mer medvetna om vad vi äter och att ha egna höns kan vara ett trevligt sätt att kombinera sitt djurintresse med ekologi.

Medborgarskolan i Örnsköldsviks nya höstkurs, Att skaffa höns, ger deltagarna all hönskunskap de behöver för att till våren själva prova på livet som hönsägare. Nybörjarkursen i grundläggande hönshållning, som hålls i lantlig miljö bland höns, tuppar och andra djur två mil utanför Örnsköldsvik, lär bland annat ut hur du inreder ett hönshus, vilken flockstorlek du ska satsa på, hur utegården ska planeras och vad som krävs för frigående höns. Här får du också kunskap om vilka regler som finns för stadshöns i kommunen, de olika hönsraserna, vad de äter, hygien och daglig vård och beteenden liksom kunskap om ägg och kycklingar.

Susanne Östlund är verksamhetsansvarig på Medborgarskolan i Örnsköldsvik och kläckte idén till kursen.

– Några bekanta till mig pratade om hur populärt det har blivit att ha egna höns och det fick mig att börja fundera på en kurs i ämnet.  Egenproducerat är ju inne och hönshållning är relativt lättsamt och ger samtidigt en trevlig kontakt med djur liksom en härlig lantlig atmosfär.

Och några förkunskaper för kursen behövs inte.

– Det här är en nybörjarkurs så ett brinnande intresse för höns räcker bra! avslutar Susanne Östlund.

--------------------------------

För mer information kontakta:
Susanne Östlund, Verksamhetsansvarig Medborgarskolan Örnsköldsvik
Telefon 0660-169 09, e-post: ornskoldsvik@medborgarskolan.se

 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor