fb


2013-06-28 10:45

SUPERKOCKEN BJÖRN FRANTZÉN KLAR FÖR NYTT MATPROGRAM I VÅR

| Mer

TV Två stjärnor i Michelinguiden. Framröstad av Sveriges främsta kockar som Kockarnas kock 2013. Hans restaurang är rankad som en av världens absolut bästa. I vår kommer stjärnkrögaren Björn Frantzén att leda ett nytt matprogram på TV3. I programmet ”Frantzén styr upp” undsätter han familjer som på olika sätt kört ordentligt i diket med sin matlagning. Casting pågår just nu för fullt och det går fortfarande bra att söka till programmet.

En familj som inte får tiden att räcka till. Ett barn som matvägrar. En mamma eller pappa som tappat självförtroendet i köket. En fattig student som lever på nudlar. En ensamstående förälder som är på väg rakt in i väggen. Det finns många fällor i köket och i livet – men det finns hjälp att få. I TV3s nya matprogram Frantzén styr upp, tar Sveriges främsta kock Björn Frantzén klivet från finkrogen in i svenska vardagskök. Där ska han lösa problem och ge ny inpiration till matlagare över hela landet.
-Alla har vi någon gång känt oss omotiverade eller vilsna i köket. Och att få tips och inspiration av Sveriges bästa kock Björn Frantzén är ju en önskedröm. Förhoppningsvis kommer Björns hjälp även att leda till förbättrade familjerelationer, säger Martin Akander, tf programdirektör MTG TV.

-Det ska bli en rolig utmaning att åka landet runt och hjälpa människor med alla sorters problem i köket. Jag har fått flera förfrågningar om att göra TV och tackat nej, men det här programmet kändes helt rätt för mig, säger Björn Frantzén.

Om Björn Frantzén:
Björn Frantzén, 36 år, är ägare till Restaurang Frantzén (tidigare Frantzén/Lindeberg), som innehar två stjärnor i Michelinguiden, samt The Flying Elk i Gamla stan i Stockholm. Frantzén fick 2013 utmärkelsen Kockarnas kock och Restaurang Frantzén fick utmärkelsen Kockarnas krog. Vinnarna röstas fram av svenska stjärnkockar.

Frantzén har arbetat på anrika Edsbacka krog, den första svenska krog som fick två stjärnor i Michelinguiden. Han har trestjärniga L’Arpège i Paris och en rad stjärnkrogar i England på sitt CV. Han har bland annat jobbat för Raymond Blanc, en av Storbritanniens främsta krögare och Alain Passard, en av Frankrikes främsta.

Produktionsbolag är Baluba.Annonsbilliga resor