fb


2013-05-01 13:28

10 x Svenska Mästerskap i maj-juni

| Mer

Ekonomi

Mellan 4 maj och 8 juni arrangerar Dragon's Lair föreningen officiella svenska mästerskap i 10 olika populära sällskapsspel. Samtliga är helt öppna för alla spelare och ett av föreningens mål är att fler ska våga ta steget från hobbyspelare till tävlingsspelare.

De 10 spelen är:

  • Pokémon, samlarkortspel, Stockholm, 4-5 maj
  • A Game of Thrones, kortspel, Linköping, 9-10 maj
  • Android: Netrunner, kortspel, Linköping, 11 maj
  • Yu-Gi-Oh!, samlarkortspel, Stockholm, 18 maj
  • Star Wars, kortspel, Stockholm, 1 juni
  • Call of Cthulhu, kortspel, Stockholm, 1 juni
  • Warhammer: Invasion, kortspel, Stockholm, 1 juni
  • Lord of the Rings, kortspel, Stockholm, 2 juni
  • Star Wars: X-wing, miniatyrspel, Stockholm, 2 juni
  • Star Trek (First Edition och Tribbles), kortspel, Stockholm, 8 juni

Pokémon och Yu-Gi-Oh! är två av världens mest populära samlarkortspel med många tusen aktiva spelare runt hela Sverige. Båda mästerskapen är öppna för alla spelare oavsett erfarenhet, det enda som behövs är en kortlek som är godkänd för turneringsspel. Spelare som är osäkra på om deras kortlekar klarar kraven är välkomna att skicka in leklistor i förväg för kontroll, så de kan justeras och testas ordentligt innan det är dags att tävla.

A Game of Thones, Android: Netrunner, Star Wars, Call of Cthulhu, Warhammer: Invasion och Lord of the Rings är så kallade Living Card Games, kortspel som hela tiden utvecklas och växer när nya möjligheter tillförs i form av nya kort. Som i samlarkortspelen men helt utan slumpfaktor. Samtliga är tillverkade av Fantasy Flight Games i Roseville,Minnesota, så 1-2 juni blir en temahelg med alla deras spel i samarbete mellan Dragon's Lair föreningen och Fantasy Flight Games distributör Bergsala Enigma.

Fantasy Flight Games har även gjort Star Wars: X-wing Miniatures Game, ett miniatyrspel där två spelare med varsin grupp klassiska rymdstridsskepp från Star Wars-filmerna på en begränsad yta försöker utmanövrera och skjuta ner varandras skepp.

SM-säsongen avslutas med en dag för Star Trek. Star Trek CCG First Edition gavs ut av Decipher Inc., Norfolk,Virginia, mellan 1994 och 2006. Efter 2006 har det fortsatt utvecklas av fans som både ger ut nya kort och arrangerar turneringar, inklusive detta svenska mästerskap. Som sidoturnering hålls också ett SM i Tribbles, ett spel som påminner om UNO men med teman från Star Trek.

Spelare av alla åldrar som är intresserade av att tävla om mästertitlar hittar mer information på Dragon's Lair föreningens hemsida, www.dragonslair.se.

Media som vill rapportera från turneringarna är välkomna att kontakta Dragon's Lair föreningens ordförande David Rasmusson på david@dragonslair.se.

 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor