fb


2012-11-19 8:20

Framtidens konstpedagogik - årets konstpedagog utsedd

| Mer

Ekonomi

ÅRETS KONSTPEDAGOGSTIPENDIAT

Bror Hjorthföreningens resestipendium till en aktiv och intiativrik konstpedagog har 2012 tilldelats Helen Karlsson, projektledare för konstpedagogiska frågor och metoder på Kulturhuset i Stockholm.

Kulturhuset i Stockholm har årligen en stor mängd besökare och Helens Karlssons konstpedagogiska arbete syftar till att få besökaren att stanna längre och framför allt får ut mer av sitt besök. Hon frågar sig vilka verktyg besökarna behöver för att kunna ta del av utställ-ningen på egen hand? I sitt arbete fokuserar hon på ungdomar och vuxna med svenska som andraspråk och på seniorer.

Helen Karlssons arbete med pedagogiska ingångar för vuxna och hennes intresse för livslångt lärande och det meningsfulla konsthallsbesöket gör henne till en värdig och intressant mottagare av Bror Hjorthföreningens resestipendium.

Helen Karlsson har rest till Berlin och München och besökt bland annat Martin Gropius Bau och Haus der Kulturen der Welt.

Måndag 26 november kl 14-16 berättar Helen Karlsson om sitt eget konstpedagogiska arbete och sina intryck från stipendieresan. Seminariet är kostnadsfritt. Museet bjuder på fika. Föranmälan.

Bror Hjorthföreningens stipendium är ett resestipendium på 15.000kr som efter ansökan ges till en aktiv och initiativrik konstpedagog vid någon av Sveriges museer eller konsthallar. Stipendiet har tidigare tilldelats: Åsa Mårtensson, Haninge konsthall och Marika Bogren, Nationalmuseum (2009), Anna Stina Ulfström (2010),samt Karin Johansson, Malmö Konsthall (2011)


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor