fb


2012-10-29 16:13

Vinnarna i Packaginging Industry Awards korades på Scanpack 2012

| Mer

Ekonomi

Consumer Packaging Award

Statut: Tilldelas det företag som introducerar en användarvänlig konsumentförpackning eller funktion på konsumentförpackning.

Vinnare: Arta Plast AB med förpackningen Diana 1-seal för Felix Abba Kallen

Så här stod det i Nomineringen

Förpackningen tar förslutning ett steg längre utan extra oblat och aluminium. Den moderna och väl utvärderade förpackningen är lufttät som ger bra barriär egenskaper i sig självt, men kan även med sina heltäckande etiketter ge en syrgas- eller ljusbarriär som förlänger hållbarheten ytterligare. Den är säker som ett svetsat aluminiumoblat men återförslutningsbar. Den ergonomiska förpackningen är enkel att greppa och öppna även för personer med nedsatt handstyrka.

2011 lanserades den för Felix Abba Kallen i Finland; en färskost med rom som kräver en lufttät och säker förpackning. Förpackningen har blivit en succé i butikshyllan på den finska marknaden som har förenklat för Felix Abba Kallens produktion och hantering för slutkonsumenten.

Juryns Motivering

Förpackningens har en miljöanpassad profil utan oblat och endast ett material, PP (BPA-fri). Med sin enkla och givande tekniska lösning förenklas hanterbarheten för fyllaren och slutkonsumenten. Den är användarens förpackning. Skön att greppa och lätt att hantera i butik och i hushållet. Den är framtidens förpackningslösning för att förenkla återvinning och minska matavfallet där hållbarheten är en avgörande faktor.

Packaging Design Award

Statuts: Tilldelas det företag som lanserar en fantasieggande, nyskapande och iögonfallande

förpackning.

Vinnare: Areco Sweden AB med CARACOL – takavvattningsprodukter som känns igen!

Förpackningsleverantör: Smurfit Kappa

Så här stod det i Nomineringen

Byggplåtsbranschen är ofta kallad gammaldags och konservativ. Det tar tid att genomföra nya idéer. Det råder också stor konkurrens där produkterna är likvärdiga både vad gäller kvalitet och prissättning. Att differentiera produkterna är därför en mycket svår uppgift. Vi har valt att särskilja oss från våra konkurrenter genom att skapa ett eget varumärke och en mycket ”vågad” designad förpackning för våra takavvattningsprodukter.

Juryns motivering

I samband med att företaget lanserade ett helt nytt, komplett sortiment av takavvattningsprodukter med ett namn som lånats från ett vackert vattenfall i Brasilien har man valt att låta förpackningarna också vara kommunikationskanal för varumärket. Namn och lådornas utseende är väl genomtänkt. Designen speglar hög kvalitet och höjer produkternas emotionella värden för kunderna. Den ljusa blå färgen i olika kombinationer med svart skapar en stark identitet till låg kostnad. Det kommer utan tvekan att bli en höjdpunkt på de oftast höga, tråkiga lagerhyllorna!

Packaging Innovation Award

Statuts: Tilldelas ett företag som har utvecklat ett unikt, nyskapande material, förpackning eller maskinsystem inom förpackningsområdet.

Vinnare: JakeBox AB med kortförpackningen ”Ejector”

Så här stod det i Nomineringen

Vi har tidigare utvecklat och producerat mycket uppskattade, uppseendeväckande och miljövänliga poup-förpackningar för CD och DVD. Nu har en minst lika häftig och uppseendeväckande popup-förpackning för kort, främst presentkort, lanserats där kortet svischar ut på ett överraskande sätt när förpackningen öppnas. Konceptet har redan sålts till bland andra IKEA.

Juryns motivering

Företaget har utvecklat ett förpackningskoncept som överraskar och appellerar till barnasinnet. Som mottagare blir man glad och för kunden ger förpackningen ökad uppmärksamhet och goodwill, och i förlängningen ökade intäkter. Kortförpackningen är en sinnrik konstruktion, som med enkla medel åstadkommer en häpnadsväckande effekt. Den har dessutom en uttalad miljöprofil, då allt tillverkas av miljövänlig kartong, helt utan plastdetaljer, och trycks med vegetabiliska och vattenlösliga färger och lacker.

Packmarknaden Award

Statut: Packmarknaden Award är ett hederspris till en person som på ett avgörandet sätt har bidragit till utvecklingen av svensk förpackningsindustri genom sin gärning.

Vinnare: Per-Stefan Gersbro VD i Packbridge, näringslivskluster för förpackningskedjans aktörer.

Juryns motivering

Per-Stefan Gersbro har genom ett stort engagemang skapat ett helt nytt intresse för förpackningar hos förpackningsindustrins kunder; varumärkesägare, handel, råvaruindustri, transportföretag och i stort sett alla företag som i sin dagliga drift använder förpackningar. Per-Stefan Gersbro leder Packbridge som fyller ett tomrum mellan olika aktörer i förpackningens värdekedja på ett sätt som som ingen tidigare har lyckats med i Sverige.

I Packbridges sanna anda överbryggar Per-Stefan Gersbro genom sitt ledarskap kunskap, förståelse och engagemang. Vi önskar honom fortsatt framgång och vill med detta pris också sporra alla andra i Packbridges organisation.

<Bildtext>

Pristagare i Packaging Industry Awards 2012. Fr v: Per-Stefan Gersbro, Packbridge Anita Benke, Areco Sweden, Helge Steg och Nadja Dahlgren, Arta Plast och Jakob Skarin, Jakebox.


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor