fb


2012-06-08 17:00

Himmelriket

| Mer

Ekonomi

Idag finns det ett stort antal människor som på ett eller annat sätt befinner sig i utanförskap med känsla av isolering och avsaknad av meningsfull sysselsättning. Man känner att föreningsliv intresserar men saknar den verksamhet som lockar. Under 2011 inkom det önskemål från nya och gamla skelleftebor om en Mångfaldsteatergrupp som ett redskap i att öka hälsan, främja språkutvecklingen, distanseras sig från trauman, men även som ett redskap i att läsa sig mera om en nya kulturer och träffa nya vänner.

Vi, Röda Korset Skellefteåkretsen har sedan september 2011, i samverkan med Sensus, genomfört en lättare kartläggning på behov och önskemål av teatergrupp bland målgruppen. Intresset visade sig vara stort. Under denna kartläggning kom det fram att man ville göra en form av teateruppsättning med tillhörande diskussioner/opionsbildning inom temat fördomar och utanförskap. Personliga berättelser har lyfts fram och ett manus har skapats, där alla getts utrymme till delaktighet och lärande. Deltagare har även skrivit egen text och musik.

Nu vill gruppen utvecklas och har lärt sig att dramatisera och vill således få chansen till att göra uppträdanden. Under hela processen kan vi tydligt se hur självkänsla har förbättrats för våra deltagare. Deltagarna i gruppen består idag av en brad mångfald, asylsökande, personer med PUT, ensamkommande flyktingungdomar, arbetslösa och arbetande vuxna som ungdomar. En spännande och intressant mix av åldrar bakgrunder och erfarenheter.

Tisdag 12 juni kl 18.00 på Stiftsgården (Brandellsalen) ges ett genrep för speciellt inbjudna!

För mer information kontakta:

Riita Kuru, Dramaledare

070-780 26 69

 

Helen Hugosson, Verksamhetsutvecklare Sensus

0910-77 93 73, 070-395 28 98, helen.hugosson@sensus.se

 

Daniel Strandemo, Kretskoordinator Röda Korset Skellefteåkretsen

0910-193 55, 073-828 49 68, daniel.strandemo@skelleftearedcross.se

 

 

 


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor