fb


2012-05-04 5:21

Idag är dagen för Utmärkelsen årets Kista Matrona!

| Mer

Ekonomi

Juryn i MatronaNätverken har nu enats och utmärkelsen går till en affärskvinna som under det gångna året visat prov på goda egenskaper som nätverkare och affärskvinna. Kröningen av Årets Matrona, går av stapeln, idag, den 4 maj i Kista!

Årets Matrona bidrar med positiv energi och utvecklar gruppens dynamik Årets Matrona är en person som kan konsten att agera förebild, bidrar med positiv energi och utvecklar gruppens dynamik och sammanhållning. Flera är nominerade och den slutliga vinnaren utses av nätverkets medlemmar.

- För att nå framgång i näringslivet är det oerhört viktigt att kvinnor hjälper varandra till affärer, bland annat genom att ge referenser, stötta och peppa varandra. Denna beskrivning stämmer i hög grad in på årets Matrona, säger Lena Törner, grundare av Matronanätverken.

En vinnande affärskultur är hjälpsam och generös. Tanken är att utmärkelsen ska bli en årlig tradition och att årets Matrona ska bli en titel att sträva efter. I år utses årets vinnare på Kistamässan, som också är medlemmar i nätverket.

- Det är fantastiskt kul att Matrona, som är ett positivt affärsnätverk för kvinnor, har valt Kistamässan som plats för att krona årets Matrona, säger Christer Ekman, affärsområdeschef externa arrangemang.

- Årets Matrona är en god förebild som kan inspirera andra affärsmässiga kvinnor att utvecklas. Min vision med Matronanätverken, som har expanderat till bland annat Södermalm/City och Östermalm/Täby, Sundbyberg/Solna, är att bidra till att förnya näringslivets värdegrund. Matronanätverken står för en generös kultur där ödmjukhet, hjälpsamhet och generositet är självklara ingredienser. För att nå framgång i framtidens näringsliv gäller det att vara en god nätverkare, vilket jag vill uppmuntra genom att utse årets Matrona, säger Lena Törner.

Socialt ansvarstagande MatronaNätverken förenar affärer med socialt ansvarstagande. MatronaNätverken har redan genomfört sin första Matronainsamling till förmån för Läkare Utan Gränser och deras arbete med att bekämpa hungerkatastrofen på Afrikas horn.

- För visst kan man göra affärer och driva företag, samtidigt som man tillför något till omvärlden. Vi lyckades få in över 80 000 kr och avslutade insamlingen med en sopplunch och föreläsning av Mia Törnblom, Titti Schultz och musik av Rebarouqe. Våra Matronanätverk är populära och fyller en viktig funktion på marknaden. Vi har lyckats skapa en generös, varm och professionell stämning, då kommer affärerna på köpet, säger Lena Törner.

För mer information om Matronanätverken, framtidens kvinnliga affärsnätverk, kontakta Lena Törner; www.matronanatverken.se eller maila lena.torner@macomedia.se  (070-496 06 08)

Matrona är en del i företaget MacoMedia AB som startades 1993. För mer info om MacoMedia AB, utbildningsföretaget, läs mer på www.macomedia.se


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor