fb


2012-04-30 11:37

Fokus på det lokala i avtal med läkarna

| Mer

Ekonomi

Sveriges Kommuner och Landsting och Sveriges läkarförbund har enats om ett nytt avtal för cirka 25000 läkare. Avtalet är ettårigt och i linje med märket i årets avtalsrörelse ligger löneökningarna på 2,6 procent. Fler steg ska tas för att utveckla den lokala lönebildningen.

– Detta är det andra avtalet vi skriver i årets avtalsrörelse och också det andra som ligger inom ramen för det märke som satts för årets avtalsrörelse. Det är förstås viktigt för oss, säger Ingela Gardner Sundström, ordförande i SKL:s förhandlingsdelegation.

Parterna har kommit överens om att arbeta vidare för en ökad lokal lönebildning, till exempel se över vad som behövs för att nå långa avtalsperioder.

– Längre avtalsperioder är en viktig förutsättning för att man lokalt ska få tid och möjlighet att utveckla lönebildningen. Dessutom skulle detta hjälpa oss på central nivå att få möjlighet för mer utvecklingsarbete istället för nästan fortlöpande avtalsförhandlingar, säger Ingela Gardner Sundström.

Parterna ska också följa upp lokala erfarenheter av lönesättningsdialogen mellan chef och medarbetare.  

– Detta är tydliga steg för att gemensamt stödja utvecklingen av den lokala lönebildningen, säger Ingela Gardner Sundström.


Fakta om avtalet:

  • Avtalet löper fram till 31 mars 2013 och gäller, landsting, kommuner och Pactaföretag. Löneökningarna ligger på 2,6 procent.
  • Partsgemensamma arbeten om förutsättningar för en ökad lokal lönebildning, användarvänligare specialbestämmelser, samt kartläggning och analys av tidsbegränsade anställningar (leg.underläkare och specialistkompetenta läkare)


Mer om avtalsrörelsen 2012

Hämta högupplöst bild på Ingela Gardner Sundström


För mer information:

Ingela Gardner Sundström, ordförande i förhandlingsdelegationen
070 – 315 0729

Presskontakt:
Claes Bertilson, pressekreterare
070 – 327 7807

Följ SKL på Twitter:
twitter.com/s_k_l


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor