fb


2012-04-26 10:00

Maria Moraes får IMs pris

| Mer

Ekonomi

Maria Moraes, 22 år, får IM-priset till Britta Holmströms minne. Priset, som består av 50 000 kronor och en resa till någon av IMs verksamheter, delas ut vid IMs årsmöte i Varberg den 5 maj.

Maria Moraes var för ett antal år sen en arg, kriminell tonåring. Hon levde ett destruktivt liv och gjorde sig skyldig till både rån och stöld. I dag är hon tvåbarnsmor och sambo och har vigt sitt liv åt att hjälpa andra som är i liknande situation som hon var. Hennes ambition är att vara en förebild för andra genom att visa att det går att ta sig ur en destruktiv livssituation. Tidigare i år nominerades hon till IM-priset och juryn utser nu  henne till mottagare av priset med följande motivering:

Maria Moraes får IM-priset till Britta Holmströms minne för att hon hade egen kraft att ta sig vidare från en svår ungdomstid med bland annat kriminalitet och institutionsplacering och för att hon sedan använt den kraften för att hjälpa och stödja andra i samma situation. Maria är aktiv i Unga Kris, Kriminellas Revansch i samhället, och har också startat en lokalavdelning i hemstaden Linköping. Maria har ett gediget rättspatos, står för sina åsikter och värderingar och värnar sin integritet.

Juryn består av IMs förre generalsekreterare Stefan Holmström (ordf), IMs biträdande generalsekreterare Kjell Jonsson, utbildningssamordnare Kristina Hallén Flaa, pressekreterare Monica Brundin Danielsson, Anna Ljunggren, samordnare/informatör IM Göteborg samt styrelsens representant Anders Tivell.

Maria Moraes nås på 070-9436632

IMs kontaktperson Kristina Hallén Flaa 046-329963


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor