fb


2012-04-13 16:10

Nordens största mötesplats inom förpackning, distribution och livsmedelsproduktion

| Mer

Handel

Den 18 – 19 april är det dags för Nordens största mässor inom förpackning, distribution och livsmedelsproduktion. Det är första gången som eventet arrangeras på nya MalmöMässan som under två händelserika dagar blir en oslagbar scen för nyheter, seminarier, tävlingar och över 150 utställare.

Som pressmedlem är du särskilt välkommen. Vi har reserverat platser till er på första raden av samtliga av våra 40 seminarier som står på programmet. Här följer ett urval av aktiviteter ur årets mässprogram:

Barnfonden Unicefs supply chain styrs från Köpenhamn
Upplev Unicefs nya huvudlager i Köpenhamn. Lagret är automatiserat och används främst för skolutrustning, tält, sjukhusutrustning och mediciner som skickas över hela världen. Kyungnan Park och Robert Bell från Unicef presenterar verksamheten på huvudlagret och Unicefs försörjningskedja.
Onsdag kl 9.00 – scen 1

Hur vinner vi kundens förtroende i knivskarp konkurrens?
Lägre pris eller ökat kundvärde med nya produkter och bättre service? Kan man vara både kostnadseffektiv och innovativ? Representanter från industrin ger sin bild av utmaningen från olika perspektiv.  Inledning och moderator: Per-Stefan Gersbro, Packbridge.
Onsdag kl 11.30 – scen 2

Rätt verktyg för att realisera idéerna
Kaj Mickos, professionell uppfinnare och professor i innovationsteknik, talar om sin egen syn på förändring och nyskapande. Han menar att vi måste sluta fokusera på idéerna, och istället koncentrera oss på att använda rätt verktyg för att realisera idéerna.
Torsdag kl 08.30 – seminariet hålls i separat konferensrum

Design som förför – förpackningens roll i ett elektroniskt samhälle
Om förpackningens betydelse i ett samhälle som domineras av elektronisk kommunikation, vilken uppgift har förpackningen och hur påverkar den konsumenten? Med Erik Dyhr Thomsen, tidigare utvecklingschef i danska LEGO Gruppen och Smurfit Kappa Group.
Torsdag kl 9.15 – scen 2

Ikea byter ut sina pallar och minskar transporterna
Ikeas transportchef Klas Ekman berättar om arbetet med att byta ut omkring tio miljoner lastpallar av trä mot lastbärare av papp och plast. Det sparar tiotusentals transporter och skonar därmed miljön.
Torsdag kl 09.45 – seminariet hålls i separat konferensrum

Vikten av att integrera miljöarbetet i affärsstrategin
Tetra Pak har högt ställda ambitioner vad gäller koncernstrategin mot år 2020. Både vad gäller miljöarbete och affärsresultat. Med Erik Lindroth, Miljödirektör på Tetra Pak.
Torsdag kl 11.00 – seminariet hålls i separat konferensrum

Paneldebatt: Lösningar för framtidens godstransporter
En panel med KNEG-medlemmar diskuterar morgondagens transportlösningar. KNEG är ett samarbetsprojekt för klimatneutrala godstransporter med målet att halvera klimatpåverkan för en typisk svensk godstransport till år 2020. Medverkande: Lars Mårtensson, Miljöchef, Volvo Lastvagnar, Lars Nilsson, Miljödirektör, Trafikverket och Thomas Ögren, Presschef, Preem.
Torsdag kl 15.00 – scen 2

Om vikten av innovationer inom den svenska industrin
Alexandra Pascalidou är journalist, författare, programledare, entreprenör och senast redaktör för Teknikföretagens bok "Med andan i halsen" om Innovation. Alexandra har hundra järn i elden och har lärt sig konsten att ständigt finna nya vägar att kanalisera sitt engagemang. Hon hjälper oss att se innovationens knep och krångel, förutsättningar och fallgropar.
Torsdag kl 15.15 – scen 1

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor