fb


2012-02-21 11:55

Öppet brev till debattdeltagare

| Mer

Politik

Folkpartiet i Stockholms stadshus

Madeleine Sjöstedt (FP)
kultur- och fastighetsborgarråd (FP)

Simon Rothstein Frankander
pressansvarig
076-825 16 04

Öppet brev till debattdeltagare

”Hej,
 ikväll ska du antingen debattera eller lyssna till debatten om kulturpolitik på Teater Brunnsgatan 4. De senaste åren har vi själva haft det stora privilegiet att få ägna oss åt kulturpolitik och vill därför passa på att berätta för dig hur en liberal kulturpolitik kan se ut”, skriver Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd, och Ariane Bucquet-Pousette (M), gruppledare i kulturnämnden Stockholms stad, i ett öppet brev i dag.

”Vi gör det med bakgrund av att vi upplever att kulturvänstern innehar problemformuleringsprivilegiet i kulturdebatten. Den mest centrala tesen i kulturvänsterns föreställningsvärld är att all kulturpolitik som saknar socialistiska förtecken är ett hot mot såväl kulturpolitiken som kulturen i stort. Inget kunde vara mer fel, åtminstone i Stockholm där våra partier innehaft makten och en av oss varit kulturborgarråd sedan 2006”, skriver Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd och Ariane Bucquet-Pousette (M), gruppledare i kulturnämnden Stockholms stad i sitt öppna brev.

Läs hela brevet som PDF (bifogat) eller på http://madeleinesjostedt.wordpress.com/2012/02/21/oppet-brev-till-kvallens-kultudebatt/ .

Presskontakt för Ariane Bucquet-Pousette (M)
Pressjournummer: 08-508 29 222


Pressmeddelandet skickades med Mynewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor