fb


2011-08-12 10:54

Felicia Svaeren ny vd för Uppsala Danscenter

| Mer

Folk Uppsalas största dansskola vill inte bara vara störst. Nu skall man göra en storsatsning även på kvalitet och lönsamhet. Därför har styrelsen utsett Felicia Sværen till ny vd. Den nye vd:n är trots sin ålder (29) väl insatt både i att leda företag och att kunna dansa.

– Det här är en utmaning eftersom Uppsala Danscenter redan i dag är ett så starkt varumärke. Jag är glad över förtroendet som styrelsen och ägarna gett mig. Jag tror att verksamheten är en viktig del både i Uppsalas kulturprofil och som en synnerligen viktig ungdomsaktivitet i staden, säger Felicia Sværen.


Uppsala Danscenter startades för fem år sedan av Alexander Karlsson, Carlos Lopez och Patric Ekström som alla har gedigna bakgrunder i dansvärlden. Sedan dess har många hundra elever dansat på skolan och i dag finns cirka 30 lärare som undervisar elever i klasser som salsa, förberedande balett, cheerleading, locking, ragga, jazz och mycket mer. Dansskolan har ständigt vuxit och utvecklats, inte minst sedan man under våren 2011 öppnade upp tre nya, fräscha dansstudios mitt i St: Persgallerian i centrala Uppsala.

– Nu är det dags att kliva upp en nivå till. Och som ett led i detta har vi beslutat att rekrytera en kompetent person som vd och ansvarig för hela verksamheten och med extra fokus på utveckling av kvalitet och ekonomi, säger Alexander Karlsson, delägare och styrelsens ordförande.
– På Uppsala Danscenter är vi glada över att ha hittat Felicia Sværen. Hon har en gedigen ledarskapserfarenhet både genom att ha studerat organisation, ledarskap och kommunikation på universitetsnivå och genom chefserfarenhet på olika företag i mediabranschen. Dessutom har hon länge varit en av våra uppskattade danslärare. Nu är det dags för oss att ”växla upp” tillsammans med nya krafter.

Felicia Svaeren kommer närmast från chefsjobb i tidningsbranschen. Hon kommer till en början att arbeta deltid med danscentret. Hon har redan planer också för utåtriktade aktiviteter i Uppsala där centrets kompetens kan användas.
– Men jag vill börja i liten skala och fokusera på en trygg och säker utveckling för hela verksamheten, säger den nye dansvd:nAnnonsbilliga resor