fb


2010-10-19 13:51

Teknikjournalisten och författaren Glyn Moody till Sverige

| Mer

Böcker

Den 7e november kommer teknikjournalisten och författaren Glyn Moody till Sverige för att ge en keynote på konferensen FSCONS i Göteborg. Glyn kommer att prata på temat Etik i Intellektuella Monopol. Själv beskriver Glyn sitt keynote så här:

"Jag vill hävda att kraften i att göra material tillgängligt digitalt - och den moraliska riktigheten i att ge alla i världen lika tillgång till kunskap och kreativitet - är nu så stor att befintliga rättsliga system som försöker tillämpa intellektuella monopol som upphovsrätt och patent för att stoppa dessa distributionssätt är inte bara ogenomförbart utan också etiskt fel.

Jag tror att ankomsten av denna nya klass av digitala artefakter och distributionssätt med noll marginalkostnad för med sig en ny absolut nödvändigt att dela med sig - vilket även innebär att vi kommer att behöva nya affärsmodeller för att upprätthålla dem."

Glyn Moody är författare och har skrivit bland annat boken Rebel Code: Linux and the Open Source Revolution. Mer information om konferensen FSCONS finns på http://fscons.org/


Pressmeddelandet skickades med MyNewsdesk

MyNewsdeskAnnonsbilliga resor