fb


2009-10-22 14:15

Billy Östh: Streetplazan i Skarpnäck utvecklas

| Mer

Politik Streetplazan i Skarpnäck utvecklas vidare. Projektledaren David Krug och hans medarbetare kan nu fortsätta den utbyggnad som startade i våras. Skarpnäcks stadsdelsnämnd övertar ett huvudansvar för investeringarna i utvecklingen av plazan. När tertialrapport två tas förs investeringsmedel över till Skarpnäcks stadsdelsnämnd. Idrottsnämnden kommer till detta att ansvara för den långsiktiga driften.

– Det är glädjande att de tusentals barn och ungdomar från hela landet som använder delar av sin fritid med att vistas i denna skatepark kan göra det på en utvecklad plaza, säger Billy Östh (M), ordförande i Skarpnäcks stadsdelsnämnd och gruppledare för moderaterna i idrottsnämnden.

Parkens användare och medlemmar i föreningen Brotherhood Plaza ideella förening har under sommaren fått möjligheten att vara med i byggandet och lära sig att skapa sina egna roliga saker att åka på. Under våren kommer en yta i anslutning till parken att skapas där skateboardåkare och andra är välkomna att bli delaktiga i skapandet.

– Under sommaren och hösten har man kunnat se hur streetplazan tagit form, betongskulpturer för åkning har gjutits, nya ramper, murar, granitbänkar, trappor och lutande ”manualpads” har skapats. Med de pengar som nu avsätts kommer fler spännande attraktioner kunna byggas, såsom nya sorters åkbara skulpturer och utsmyckningar i granit, mosaikmurar, kakel i sprakande färger och gräsöar,” ägeravilly Östh (M).Annonsbilliga resor