fb


2009-10-08 8:55

Therese Albrechtsson och Ulla-Lisa Thordén utsedda till europeiska ambassadörer

| Mer

Folk Therese Albrechtsson och Ulla-Lisa Thordén från Göteborg utsedda till europeiska ambassadörer för kvinnors företagande.

I dag lanserar EU-kommissionen den europeiska motsvarigheten till det svenska ambassadörsnätverket för kvinnors företagande. Therese Albrechtsson och Ulla-Lisa Thordén från Göteborg har utsetts till två av tolv ambassadörer att representera Sverige. Totalt kommer ambassadörsnätverket att bestå av 120 kvinnor från hela Europa.

- Det är fantastiskt att Sveriges arbete med kvinnors företagande uppmärksammas och sprids på europeisk nivå. Europa behöver fler förebilder som kan inspirera kvinnor att starta företag, säger Maud Olofsson.

De tolv svenska ambassadörerna kommer från olika delar av landet, är verksamma i spridda branscher och har god erfarenhet inom området. Deras uppdrag innebär att vara positiva förebilder och inspirera till företagande och entreprenörskap.

Ambassadörerna ska representera Sverige i EU-sammanhang på aktiviteter så som konferenser och workshops. Förutom att företräda Sverige kommer ambassadörerna att få tillgång till ett europeiskt kontaktnät och support att starta affärssamarbeten och växa på en europeisk marknad.

De svenska ambassadörerna har nominerats av Tillväxtverket, medlemmar i Enterprise Europe Nätverket (EEN), koordinatorer och ambassadörer inom det nationella ambassadörsprogrammet samt intresseanmälningar från företagande kvinnor.

Pressbilder från galamiddagen ikväll, då kronprinsessan Victoria och näringsminister Maud Olofsson delar ut diplom till ett antal av de europeiska ambassadörerna, finns tillgängliga under kvällen via webbplatsen för Sveriges ordförandeskap i EU: www.se2009.eu

De tolv ambassadörer som representerar Sverige är:

Norrland
Kristiina Starck
Viktoria Knutsson Nilsson
Marie Nygårds
Susanne Rostmark

Svealand
Åsa Jobs
Kristina Theander
Liselotte Norén
Hanna Bruce

Götaland
Therese Albrechtsson
Anna Stenström
Jeanette Bohman
Ulla-Lisa ThordénAnnonsbilliga resor