fb


2009-09-19 7:18

En ny och innovativ söktjänst för resenärer i Europa

| Mer

Resor Taganode - ny smartare söktjänst i världen

Innovation

- Varför drog ni igång Taganode?

På senare år har vi rest en hel del och har insett värdet att kunna hitta intressepunkter på ett enkelt sätt. På Mobilmässan i Barcelona letade jag och mina kollegor efter Wi-Fi nät bara för att häpna över hur mycket tid man var tvungen att lägga på att leta efter något användbart. Ofta vill man snabbt hämta sina meddelanden i E-post lådan och då vill man komma åt nät där man befinner sig, inte springa och leta.
Ett antal gånger har man även letat efter restauranger med mat man tycker om och sprungit benen av sig för att hitta favoritmaten eller till slut satt sig på en snabbmatsrestaurang.
- Vad är det ni har som andra inte erbjuder?

Framförallt är vår tjänst anpassad till användare på resande fot men även stadsbor som är nyfikna på saker i deras egna stad. Ibland har man ingen aning om vad som finns runt omkring en, inte förrän du använder vår tjänst, vill säga.
En Internetadress som innehåller restauranger, kaféer, hotell och andra intressepunkter i Sverige, Danmark, London och i Amsterdam. Skall du ut och resa, ta bara med Taganode på fickan så kommer du hitta fler saker än du gjort tidigare på dina resmål.
- Vad är det som är så innovativt med Taganode?

En sökmotor för att hitta många intressepunkter i hela Sverige och Danmark, London och Amsterdam
Sökmotorn innehåller "smarta" algoritmer för att förstå användaren med vad de söker efter
70.000 intressepunkter inlagda idag, växer med tusentals punkter i månaden
Mycket snabba resultat
Mycket enkelt sätt att söka och hitta intressepunkter
Fungerar i PC och alla mobiltelefoner
Hjälper användare att söka intressepunkter som finns runt omkring användaren
Man kan bestämma sig för hur långt man är beredd att gå - avstånd till intressepunkt anges direkt i resultatlistan
Hjälper användare att även planera sina aktiviteter på en plats som de kommer att befinna sig på inom en snar framtid
Positionerar intressepunkterna på interaktiva kartor för att möjliggöra orientering på plats
- Hur är Taganode tänkt att utvecklas i framtiden?

Vi tänker oss att knyta Taganode till turistnäringen, är man ute och reser i världen så är man ofta beroende av att hitta saker på ett snabbt och billigt sätt.
Ofta kan man fråga personer på resmålets plats men vill man använda elektronisk media för att söka upp saker att göra så är det ofta dyrt eller svårt att hitta uppkopplingspunketer för att det skall vara enkelt att använda.
Elektronisk media ger många fördelar men det många "providers" inte tänker på är att det man utformar för bredband inte fungerar i den mobila världen och kostnaden för att tanka ner stora datamängder när användaren "roamar" på ett utländskt nät är skyhög. Flatrateavtal för datatrafik tecknas ofta med operatörer i hemlandet, så fort man reser utanför det nätet blir kostnaden högre.
Att ha en billig reseguide på fickan är Taganodes motto och vi försöker lägga in så många noder så fort vi kan
- Taganodes hemsida ser väldigt enkel ut, kan man inte göra den mer intressantare?

Vårt nuvarande fokus är att optimera sökmotorn utifrån antal intressepunkter och hastigheten i våra svarstider. I framtiden när kostnaden för att använda näten går ner samtidigt som hastigheten i dem ökar kan det bli mer intressant att se över vår strategi.
Ett annat inslag i den elektroniska världen är olika "Browser" varianter som även skiljer sitt stöd till olika gränssnitt inom samma tillverkarfamilj. För mobiltelefoner är utmaningen ännu större där finns olika programmerings stöd som varierar mellan produkterna och även mellan samma produktfamilj. Varför göra det svårt och fult för användarna när man kan göra tvärt om och göra det enkelt?
- Hur installerar jag Taganode på min dator eller telefon?

Det är det som är det enkla med det hela, du använder din Browser och sparar www.taganode.com som ett bokmärke, svårare än så är det inte. Senare kan du använda tjänsten genom att hämta bokmärket på vilken telefon som hälst.
- Har ni kopplingar till communities?

Ja, vi har kopplat ihop Taganode med Facebook, det innebär att om man har ett Facebookkonto så kan man använda Taganode som en applikation inne i Facebook.Annonsbilliga resor